Сподели новината.

Бдин бавно и славно се е запътил към дъното, а несигурност тресе всички, които обичат футбола във Видин. Славният от близкото минало клуб от втория ешелон сега е последен в Северопадната трета лига. И едва успява да покрие таксите за съдии на домакинските срещи. В първите 5 кръга на кампанията тимът се представя катастрофално – допусна 21 гола и не вкара нито един.

Сигнал за близкото крушение е напускането на Данчо Петков от началото на септември. Легендата на видинския футбол, който беше част от новия управителен съвет, си събра багажа и замина за Англия. Петков си тръгна с усещането, че е бил използван от хора, които не разбират от ръководенето на футболен клуб. Петков трябвало да осигури алиби за онези, които теглят „кораба към дъното“.

Надеждата, че козметична фирма от Испания ще инвестира средства, за да съживи клуба, е твърде далече. Към 20 септември ще стане ясно дали чужденците ще дойдат в крайдунавския град, а местните запалянковци се страхуват, че дотогава заради липсата на пари Бдин ще инкасира служебни загуби.

Последните свежи пари, които са влизали в касата на футболния клуб, са отпуснатите през март 20 000 лева от общинския бюджет. Но те отдавна са изхарчени.

Преди 3 седмици съветникът от гражданската квота на БСП Юли Петров е поискал местният парламент да организира срешна среща с управителния съвет на клуба. „Исках комисията за младежта и спорта, на която съм член, да обърне внимание на проблема, но…“, коментира Петров. По думите му, Наталия Милкова-председател на комисията в общинския съвет, не обърнала особено внимание на тревожните сигнали.

А във Видин се притесняват, че след футбола, идва ред на баскетбола…