понеделник, юли 22, 2024

Голяма простотия с пътници на жп гарата в Карнобат

Date:

Сподели новината.

Поредната порция простотия, която е поднесена на пътуващите с железопътен транспорт на 11-ти май. Заминаващ влак не изчака пътниците да се качат и ги остави да стоят на ЖП гарата на Карнобат. Става въпрос за хора, които пътуват от Карнобат за Пловдив с бързия влак 8632 от Варна. Около 20 човека чакаха заминаващия в 19:12 ч за Пловдив влак.

Това съобщи пострадал от ситуацията на гарата пътник.

“Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма нито едно електронно табло, показващо пристигащите и заминаващите влакове? Нямаше никаква информация за часа и мястото или коловоза на пристигане. Изведнъж в 19:11 съобщиха по говорителя, че от 4-ти коловоз, ще замине бързият влак 8632. Всички хора от чакалнята се втурната към подлеза, за да стигнат до перона. В този момент се появи ръководителят на движението и размаха палката със зелен цвят за тръгване на влака.

Така 20 души, сред които деца, жени и чужди граждани, пътуващи за направленията Ямбол, Нова Загора, Стара Загора, Чирпан и Пловдив останаха на гарата. Опитите за намиране на решение на ситуацията бяха безуспешни. Цялата информация беше под формата на затворен прозорец на касата и забранен достъп до служебните помещения.

 

 

Оператор от информационния център на БДЖ заяви, че нищо не може да се направи по въпроса и предложи да чакаме 4 часа до следващия влак. Преди дни БДЖ обявиха увеличение на билетите с 20% средно и очакват повече приходи, но няма да има и събираемост на пари. Всеки нормален човек няма да си купи билет. Ще изтърпи кошмара, но ще мине гратис”.

И завършва – България стремглаво се насочва по пътя на африканските държави – да развива основно автобусен транспорт, защото дори и да обичаш да пътуваш с влак – ще те изгонят!

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Бурята помете район около Търново

Бурята, ударила Троян този следобед, се насочи на изток. Обилни...

Започна се: Свирепа буря удари Троян

Пороен дъжд се изсипа над Троян. Според първоначалната информация...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...