Сподели новината.

 

 

Националният кризисен център на Белгия предупреди гражданите за появата на фалшиви ваксини срещу коронавирус, идващи основно от Русия, съобщава изданието „The Brussels Times“.

„Ваксинационната кампания в Белгия набира скорост… същевременно предупреждаваме всички за наличието на фалшиви ваксини, предимно руски. Тези ваксини не са преминали необходимите изпитания за безопасност и ефективност“, коментира Сабина Щордер от оперативната група по ваксинацията към белгийското правителство.

Тя призова гражданите да не купуват такива ваксини. Щордер подчерта, че сигурни и ефективни ваксини може да бъдат получени само в здравните заведения по местожителство, в болниците или във ваксинационните центрове, където и ваксините, и поставянето им е безплатно.

До момента с първа доза са ваксинирани около 4% от гражданите на страната, а с втора – малко над 2%.

По данни на медицинския институт Sciensano, през периода от 6 до 12 февруари в Белгия средно по 1809 души дневно са давали положителен резултат за коронавирус, което е с 20% по-малко от предходната седмица.

Белгийските власти ограничиха международните пътувания и въведоха строг контрол върху спазването на противоепидемичните мерки.

Предишна статияДва нови завода се строят в Бургас
Следваща статияДобрич прави жест към бизнеса в града