вторник, април 23, 2024

Габрово светна с нови проекти и нова визия

Date:

Сподели новината.

С инвестиция по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 г. са реконструирани и новоизградени ключови обекти от градската инфраструктура на Габрово.
На емблематичния Шиваров мост вече има кръгово кръстовище, новата Източна градска улица спомага за облекчаване на трафика в центъра, а паркът на Колелото се превърна в приятна дестинация за отмора на живеещите в района. Официалното им откриване ще се състои на 19 юли, съобщиха от общинската администрация.

Благоустрояване на парк “Колелото” и прилежащите квартални пространства

Фотограф: Община Габрово

В обхвата на трите основни обекта са рехабилитирани пътни и тротоарни настилки, монтирано е ново улично осветление, възстановени са парковите територии, извършено е благоустрояване на вътрешноквартални пространства. Обликът се допълва от подходящо озеленяване и екстериорно обзавеждане, изградени са детски площадки, пешеходни алеи и естетически композиции, паркинги и кътове за отдих.

Изграждането на част от Източна градска улица включва  ремонт на съществуващия тунел и рехабилитация на уличната мрежа за извеждане на движението от централна градска част на Габрово

Фотограф: Община Габрово

Общата стойност на проект “Габрово – инвестиции за изграждане на съвременна градска среда” е 11 138 023,59 лв., от които 3 416 131,59 лв. е приносът на Община Габрово. Разработката бе първата в страната, която получи одобрението на Управляващия орган на ОП “Региони в растеж” по процедурата “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие”.

На церемонията по откриване на обектите ще вземе участие министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, както и евродепутатът Андрей Новаков.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

Опустошението на Видин

Поначало когато Ви разказваме за интригуващото минало на българската...

Изграждат голяма фабрика край Нова Загора

Нова фабрика за производство и бутилиране на обогатена с...