.
Продукти:
- 1 зелена салата или маруля
 - 1 връзка магданоз
 - 3 твърдо сварени яйца
 - 2 ч. л. горчица
 - 3 с. л. олио (зехтин)
 - 3 с. л. оцет
 - 1 стръкче зелен лук
 - 1 стрък пресен чесън
 - половин веяна скумрия
 
Приготвяне:
- Измитата и подсушената от водата зелена салата се накъсва на парченца.
 - Магданозът, лукът и чесънът се нарязват много ситно.
 - Яйцата и рибата се режат на тънки филийки.
 - Горчицата се разбива със зехтин и оцета.
 - В салатиерата се нареждат последователно парченца салата, яйца, филийки риба и се поръсват с магданозената смес.
 - Посоляват се.
 - Накрая Великденската салата се заливат със соса от горчица.
 

