Джедай се включи в помощ на Украйна

0
229
19 23
Сподели новината.

Актьорът от “Междузвездни войни” Марк Хамил заяви, че Украйна се нуждае от повече безпилотни самолети, за да отблъсне руската инвазия, и сравни Москва с Тъмната страна на Силата във филмовата поредица.

Хамил, който играеше Люк Скайуокър във филмите, беше назначен от президента Володимир Зеленски за посланик на проекта „United24”, който Украйна създаде, за да набира дарения, включително дарение на безпилотни самолети за украинската армия.

 

Хамил заяви пред Лаура Куенсберг от BBC, че е обсъждал със Зеленски паралели между култовата поредица и настоящата война в Украйна, информира bg-voice.

“… (Зеленски) наистина спомена филмите и не е трудно да се разбере защо”, каза Хамил. “Искам да кажа, че “Междузвездни войни” винаги са били приказка за деца, а приказките са морални истории за доброто срещу злото, където доброто е ясно определено, злото също е ясно определено и не е трудно да екстраполираме Империята на злото с Русия, която нахлува в суверенна държава”.

Запитан дали платформата ще бъде използвана за доставка на смъртоносни технологии, той отговори:

“Украйна се нуждае от безпилотни самолети. Те разполагат с някои безпилотни самолети, но не толкова много, колкото тези на руснаците”.

Хамил също така отдаде почит на Зеленски, като каза:

“Бях наистина очарован от този човек… защото той е абсолютно героичен. И украинският народ е вдъхновяващ. Той е невероятен човек”.

Хамил заяви, че участието в проекта е “шанс да използвам [популярността на филмите] за добро и чувствам голяма отговорност да се опитам да направя всичко възможно, за да подпомогна украинската кауза”.

--------------------------