Сподели новината.

Утре, 20 ноември, сряда, от 17.30 часа, в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“ ще бъдат представени две премиерни книги – „Къщата с белите фенери и нейните странджански истории“ на Ивелина Петкова и романтичната история на младата Даниела Емандиева – „Целуни ме, моля те, целуни ме (Страсти в Бургас)“.

През 2018 година Ивелина Петкова печели конкурс „Напуканите устни на желанието“ в раздел „Проза“. Впоследствие излиза книгата „Къщата с белите фенери и нейните странджански истории“ в стил „български магически реализъм“. Авторката е живяла десет години в Малко Търново и е била дългогодишен директор на музея там, откъдето и черпи изключителните си истории.

Даниела Емандиева участва в инициативата Библиотека „Съвременни български любовни романи“. Авторите, издавани в нея, минават през сложен конкурс на няколко нива, затова и книгите са повече от добри.

Успоредно с двете премиери ще бъде представен и Алманах „Нова българска литература“. В него участват много бургаски автори. В изданието на 320 страници са включени произведения и биографии на 44 съвременни български автори. Това е 11-то издание на Алманаха, инициирано от Издателство „Буквите“.

Събитието се организира с подкрепата на Община Бургас.