Сподели новината.

С решение на Общинския щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Стара Загора се въвежда строга организация за осъществяване на контрол по спазване на наложената 14-дневна карантина на завърналите се лица от страни с висок риск от заразяване в ромския кв. „Лозенец“.

От 16.00 часа днес, се забранява събирането на повече от две лица на обществени места в квартала. Въвежда се вечерен час от 20 часа до 04 часа, като в този часови диапазон се забранява придвижването на граждани на територията на квартала.

Ще се записват личните данни на всички влизащи или излизащи от жилищния район, както и причините затова. Хората, работещи на смени, ще се придвижват след показване на служебна бележка от предприятието или организацията, в която са заети- за времето на явяване и напускане на работа.

Няма да се допускат лица без постоянен или настоящ адрес на територията на кв. „Лозенец”. Задължително е придвижването да става с предпазни маски. Препоръчва се ограничаване до минимум движението на лица над 65-годишна възраст.

Зареждането с хранителни продукти и лекарства ще се извършва в светлата част на деня след проверка от органите на МВР.