Децата кичат с мартеници дървета в парка на к-с „Изгрев“

0
77
9 1
Сподели новината.

Деца от ДГ „Веселушко“, ДГ „Звездица Зорница“, ДГ „Изгрев“, ОУ „Г. Бенковски“, ОУ „Св. Кл. Охридски“, СУ „Й. Йовков“, СУ „Д. Чинтулов“ и ЧНУ „Д-р М. Монтесори“ и школата по изобразително изкуство на Център за подкрепа на личностното развитие в к-с „Изгрев“ ще поздравят с 1 март бургазлии, като украсят своето дърво със специално изработени в творчески работилници червено-бели символи за здраве и надежда. След творците сами ще представят нестандартна арт инсталация в центъра на парка.

„Децата и мартениците“ е инициатива, която подкрепя традициите и българския дух. А паркът е мястото, където повече хора ще се запознаят с работата на децата творци и пътя, който следват, за да съхранят нематериалното ни културно наследство, претворявайки го в изкуство.

По повод петата година на инициативата за музикалното ѝ оформление ще се погрижат талантливите възпитаници на СУ „Д. Чинтулов“, а Баба Марта ще дари минаващите през парка с мартеница и първомартенски разделител за книги. Участниците ще бъдат отличени с грамоти за включването си в „Децата и мартениците“.

Организаторите от народно читалище „Изгрев 1909“ и Детски отдел на РБ „П. Яворов“ канят всички да запечат момента със снимка.

За контакти: Кристина Атанасова 0886 798 029

--------------------------