18 филма показват на „София филм фест на брега“

0
265
sofiq film fest na brega
Сподели новината.

18 филма ще се борят за наградата на община Бургас “Сребриста чайка”, като жури с председател проф. Георги Дюлгеров и членове Йорданка Ананиева, Борислав Чакринов, Лорис Мануелян, Мария Бенчева, Христо Димитров – Хиндо, Стефани Райчева, Слави Георгиев и Александра Ингилизова ще определи победителя.

Пресконференцията преди старта на феста ще бъде на 28 февруари от 15:00 часа в Камерната зала на театъра.

Фестивалът ще се проведе от 14 до 22 март в общинско кино “АБ” в сградата на ДТ “Адриана Будевска”.

Успоредно с това публиката гласува след всеки филм по шестобалната система, а филмът с най-висока оценка ще вземе наградата на публиката “Сребриста чайка”.

Освен българските късометражни филми от конкурсната програма “Джеймисън” в рамките на фестивала ще бъдат показани българските филми – “Живи комини” (2018), “Прасето” (2018), “Ирина” (2018), “Áга” (2018), “Миниатюра за пиано” (2017) – вход свободен.

За втора година младежко жури ще гледа и оценява късометражните филми от програмата “Джеймисън”. Фаворитът ще получи Наградата на областния управител – грамота и златен плакет. Още един от късометражните филми ще получи награда на “Зонта Клуб” – Бургас в размер на 1000 лв., той ще бъде обявен от журито с председател проф. Георги Дюлгеров. Наградата се връчва за втора година.

За първи път “София филм фест на брега” организира киноклас, воден от режисьора Надежда Косева. Кинокласът ще се проведе в 3 етапа и ще предостави възможност на участниците да създадат своя интерпретация на епизоди от филма “Ирина” на Надежда Косева, който ще бъде показан в първия етап на кинокласа.

--------------------------