Държавата затваря ТЕЦ „Брикел“

0
17
768x432 8 4
Сподели новината.

Държавата затваря ТЕЦ „Брикел“. Новината съобщи премиерът в оставка Кирил Петков на брифинг в Министерски съвет.

 

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите докладва резултатите от проверката на ТЕЦ „Брикел“, в който установените нарушения са умопомрачаващи, обясни Петков. По думите му ТЕЦ-ът ще бъде уведомен до 24 ч. и ще бъдат затворени до отстраняване на огромните пропуски в тяхната дейност.

 

От своя страна вицепремиерът и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов заяви, че са установени фрапиращи нива на замърсяване и работа в несъответствие с нормите на екологичното законодателство, несъответствие с трудовите права и несъответствие с пожарната безопасност. Установени са повече от 15 нарушения, включително и наличието на бензиностанция в рамките на комплекса, която е нерегламентирана и се намира близко до обектите в ТЕЦ-а. Една авария може да доведе до екологична катастрофа, предупреди Сандов.

 

Има и няколко сериозни нарушения на комплексното разрешително, както и системни нарушения за минал период от време. Затова държавата ще наложи принудителна административна мярка „затваряне на ТЕЦ „Брикел“, категоричен бе Сандов.

--------------------------

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here