Държан ли е Сашко в плен ?

0
261
07 02 1132424951060387199 original
Сподели новината.

Искам да изкажа благодарност към доброволците, които са намерили Сашко. Дай Боже да е добре. Цяло чудо е, че е бил открит. Това заяви говорителката на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева пред bTV.

 

“Заради това прокуратурата ще проверява дали някой не го е държал против волята му и дали не го е пуснал, заради обявената парична награда. Ще бъде назначена медицинска експертиза, която да уточни какви са нараняванията и измръзванията на детето.

 

Съответните експерти трябва да установят дали 9 дена Сашко е бил без храна, без вода. Всички се радваме на щастливата развръзка, но трябва да стане ясна истината”, уточни Милева.

 

Междувременно стана ясно, че под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник продължават действията по разследване по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 3, вр. ал. 1 от НК.

 

“Днес, 19.11.2022 г. в 14,27 часа, в труднодостъпна тревиста местност в района на град Радомир, е открит 12-годишният Александър Цветанов, обявен за общодържавно издирване на 11.11.2022 г.

 

Детето е намерено от група доброволци.

 

По първоначални данни Александър е в задоволително здравословно състояние, контактен е. Транспортиран е за оказване на медицинска помощ и за извършване на изследвания в УМБАЛСМ „Пирогов” в столицата.

 

Предстои назначаване на експертизи, в т.ч. съдебномедицинска за състоянието на детето, намиращото се 9 дни в неизвестност.

 

Проверяват се всички версии за изчезването на детето, включително и за отвличане”, уточняват от Окръжна прокуратура – Перник.

--------------------------