Сподели новината.

Един от самородни таланти, лечители и диагностици, за които няма тайни в човешкия организъм, е пловдивчанката, народната лечителка Мария Дафова, която някои от благодарните ѝ посетители наричат с нескромното Майка Мария.

Мария е родена в димитровградското село Брод, но в края на 50-те години се преместила със съпруга си Георги в Пловдив. Тук 28 години била медицинска сестра в Захарния комбинат. Никога не е предполагала, че ще развие свръхестествени способности. Един ден обаче, докато пресичала булеварда до хотел „Санкт Петербург“, я връхлетял камион. Веднага я откарали в болница, където изпаднала в кома. Казва, че 4-5 дни била в отвъдното и когато дошла в съзнание, лекарите обяснили, че има спукан череп. „Изписаха ме, но шест месеца лежах вкъщи. Правех няколко крачки и падах, един месец нищо не бях яла. Светът сякаш се отдръпна.

Осъзнах, че нещо става с мен. Чак след две години се възстанових напълно. Щом отидох на работа, колегите не можаха да ме познаят, а един пациент ми каза: „Сестра, нещо излъчваш към мене”. После се изследвах, минах курс по биоенерготерапия. И така, постепенно развих дарбата си, разказва пловдивчанката. Когато се случил инцидентът, била на 50 години, а две години по-късно вече започнала да лекува. Преди това гледала Джуна по телевизията и се молела на Господ да даде същите способности като руската лечителка и астроложка, съобщава Ретро. Сега била пенсиониран медицински работник, с неголяма пенсия и живееща в малка боксониера в Пловдив, недалеч от училище „Елин Пелин“. Изучавала радиестезия след смяната на режима. Изследвала способностите си да лекува с енергия в БАН, за което получила сертификат за биоенерготерапевт и за прана лечение. Имала номинация и като феномен.

Чрез своите умения и близо тридесетгодишен опит на лечение и работа с хора виждала всичко в човека, досущ като скенер. Работела с едно просто махало и метър и чрез него правела пълна диагностика на всички системи и органи. С познанията си и от немалкия си опит препоръчва решения и ефективни рецепти от народната медицина. Тя е една от малкото лечители, които нямали ценоразпис и такса, а всеки оставял според съвестта си и сърцето си нещо пред иконата. Търсели я хора от цяла България.

Изцерен мъж разказва, че преди време отишъл при нея със свита в юмрук ръка, имал пареза. Само с един масаж Мария извършила чудо и отворила ръката, а мъжът не можел да повярва. Помагала е още на хора с дископатия, мигрена, плексит, страхова невроза, глаукома. Според нея народът ни щял да се пооправи едва след 9 години, когато щял да ни поведе снажен мъж. Рецептата, която тя препоръчва за вечна младост, е човек да пие най-малко по два литра вода на ден и да яде плодове. Самата тя предпочитала ябълките, дините и прасковите.

Хапвала и повече кисело мляко, сирене и домати. За душевно пречистване, прогонване на лошия късмет и магиите Мария съветва да посещаваме енергийните полета в България. Те са Кръстова гора, Рупите, църквата на Преподобна Стойна на 30 км от Петрич, Араповският манастир, Роженският манастир. В Пловдив пък най-голям заряд имало Джендем тепе, заявява Мария Дафова.