вторник, юли 23, 2024

Бургас купува четири нови комети, тръгват рейсове по цялото Черноморие

Date:

Сподели новината.

Община Бургас ще закупи четири бързи туристически корабчета, тип комета.

Те ще бъдат използвани за превоз на пътници до другите морски градове по родното Черноморие. Дългосрочните планове са да бъдат организирани и рейсове до Украйна, Румъния, Турция, Русия, и дори Грузия. По този начин ще се осигури много по-голяма възможност за бързи и качествени пътувания, както и ще се стимулира туристическия обмен. През 2013 година тръгнаха комети, които правеха курсове до Созопол, Несебър и Варна.

Очаква се новите бързи морски съдове да бъдат закупени до края на тази година. Решението за тази нова инвестиция е взето преди броени дни на най-високо ниво в община Бургас. За  2018 година в бюджета на общината няма предвидено разходно перо за подобни покупки. Това може да стане с актуализацията през месец септември. Най-вероятно ще бъде взет заем. Очаква се покупката да струва около 10 милиона лева.

Кометите бяха много актуални до 1990 година, когато курсовете им бяха спрени поради финансови причини. Новите кораби ще бъдат много по-модерни и актуални, както като оборудване, така и като комфорт за пътниците

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Братя Дадурян измиха очите на Апостола

Заглавието е метафорично, но то си има предистория. Едно...

Ад край Чирпан

Пожар е избухнал в чирпанското село Димитрово, съобщи БТА, позовавайки...

КНСБ: 2615 лв. са нужни на тричленно семейство на месец

2615 лв. са необходими за издръжката на едно тричленно...