Брутална касапница разтърси Меден рудник

0
330
policia kola
Сподели новината.

20 август 2017 г. Късно вечерта викове на едно 11-годишно момиче отекват от асансьора на блок 108 в жк „Меден рудник“. Последни писъци за помощ, които обаче никой не чува и никой не реагира. Никол Йончева издъхва в локва от собствената си кръв и остава завинаги на 11, припомня Флагман.

Днес се навършват 5 години от бруталната касапница, която потресе цял Бургас. За тежкото престъпление бе обвинен и осъден 15-годишният тогава Иван Иванов от жк “Меден рудник”.

 

До фаталната трагедия се стигна, след като двете деца са се уговорили в интернет да се качат на покрива на блок 108, за да пушат наргиле. Разследващите бяха категорични, че Иван е имал сексуални намерения, но Никол го е отхвърлила в асансьора и се подиграла с него, което е провокирало агресията му.

Иван е прерязал вътрешната сънна артерия и е причинил силна кръвозагуба и остра анемия, довела до смъртта на Никол. Тя е останала в съзнание след пробождането, достатъчно информативно е възприемала същността на ситуацията, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв, била е затворена в  кабината на асансьора, викала е за помощ. Осъзнавала е неизбежността на смъртта си, изживявала е тежки предсмъртни мъки.

 

 

Близките на момчето бяха категорични, че не Иван, а по-голям младеж е извършил убийството. Твърдяха също така, че Иван е с умствена изостаналост, много наивен и е невъзможно да посегне на някого, камо ли да убие.

 

Заключението на специалистите, изготвили съдебно-психиатричната експертиза на бургазлията, бе, че Иван е вменяем и може да носи отговорност за постъпките си и да разбира свойството и значението им.

Той получи присъда от ВКС 6 години лишаване от свобода, съдът определи и сумата от 150 хил. лв. като кръвнина, която трябва да се изплати на поченената майка на Никол.

Днес вече екзекуторът е на 20 години. От 21 август 2017 г. той е зад решетките, което означава, че е изтърпял 5 години от наказанието си и му остава само една година до свободата.