Home БГ.новини Блок в Русе заприлича на мръсен канал

Блок в Русе заприлича на мръсен канал

0
704
78875598958958
Сподели новината.

Жители на 15 – етажния блок “Лисец” в русенския квартал “Родина” от години се оплакват, че мазетата им са залети с вода. Въпреки многобройните сигнали към различни институции проблемът не е решен, а хората се оплакват, че не могат да си използват мазите. Те се страхуват, че постоянните наводнения, могат да подкопаят основите на блока, съобщи БНТ.

Една от потърпевшите споделя, че проблемът с наводненията на мазите започнал преди 10 години. Причините за течовете обаче не били ясни. Наложило се да изключат и осветлението заради опасност от късо съединение.

Извършена е проверка от ВиК – Русе. Петър Мирчев от дружеството обяснява, че проверката е установила, че проблема в сградните, водопроводни отклонения, канализационното отклонение, не са предмет на жалбата, която идва от потребителя на блока.

Нашите отклонения са в нормални експлоатационни състояния. Там тече сифона на абонатната станция, на която се отводнява долу на второто ниво, допълва той.

Оказва се обаче, че абонатната станция на блок “Лисец” е на фирма, която отдавна не съществува. Така хората от блока са принудени сами да търсят решение на проблема.

--------------------------