Сподели новината.

Трети опит бургазлии да си върнат собствеността върху единствения общински път към „сараите“ в парк Росенец започва в Общинския съвет.

Константин Бачийски и колегите му от ПП „Средна европейска класа“ обединиха усилията си със съветника от Демократична България – Обединение“  Димитър Найденов.

Представителите на опозицията регистрираха в деловодството на общинския съвет докладна с предложение да бъде отменена  скандалната точка „3“ от решението, прието на 28 април, с което практически общинските съветници от мнозинството на ГЕРБ отнеха достъпа на българските граждани до тази част на брега на парк Росенец.

В докладната си вносителите отново призовават общинските съветници да отменят решението си, с което правата на българските граждани са били грубо нарушени в полза на частни лица.

Константин Бачийски и Димитър Найденов са категорични, че от общинска администрация така и не са представили никакви доказателства за отпадналата публична необходимост на имотите край нос „Чукалята“, посочени в прословутата т. „3“, заради която бургазлии бяха отвратени.

Съветниците от опозицията настояват решението на общинския съвет от 28 април да бъде отменено в частта му по т.3 и общинската улица, водеща към „сараите“ отново да възвърне статута си на публична общинска собственост.

През месец юни Константин Бачийски вече внесе подобна докладна, но тя беше спряна от общинската „правна“ комисия, не беше допусната за разглеждане в ресорните общински комисии и не достигна до дневния ред на сесията на общинския съвет.

Месец по-късно съветници от две политически сили създават тандем , за да защитят обществения интерес в Бургас по казуса „Росенец“.