Сподели новината.

Белгия започва поетапно разхлабване на мерките за борба с разпространението на коронавируса.

От следващата седмица първо ще отпадне забраната за работа на фризьорите, а от 1 март – и за други професии, свързани с близък контакт с клиентите като кинезитерапевти и масажисти. От средата на февруари ще бъде разрешено на зоологическите градини отново да заработят.

Още в следващите дни отпада забраната за къмпингуване в определените зони, както и за наемане на бунгала. Разрешават се огледите на имоти и услугите по домовете.

На всички обществени места остават в сила действащите изисквания за носене на маски и за спазване на безопасно разстояние, предаде БТА.

 

Задължителното изследване на пътниците през граница ще бъде разширено и ще обхване децата от 6-годишна възраст.

Досега от това изискване бяха освободени децата до 12 години. Белгия отчита, че изгражда свой собствен подход към пандемията, като за разлика от Германия не ограничава работата на търговията, нито спира децата от училище, както Холандия.

До днес в Белгия жертвите на новата болест достигнаха 21 260, заразени бяха над 718 хиляди, а ваксинираните вече са 318 хиляди.

Данните показват, че втората епидемична вълна постепенно затихва, макар дневният брой на заразените да остава пет пъти над стойностите от миналото лято.

Предишна статияИзбухна нова война в попфолка
Следваща статияНорвегия се размина с голяма трагедия