Сподели новината.

Близо 24 милиарда евро е печалбата, натрупана от сексуалната експлоатация в Европа и развитите страни. У нас жертвите на престъпната схема са стотици.

За Ана, както ще я наричаме, всичко започва в интернет. В живота й се появява най-прекрасният мъж. Най-милият, най-грижовният и най-забавният.

Мечтата за истинската любов изглежда на една ръка разстояние. Следва заминаване в чужбина и реалната среща с любимия. Скоро маските падат…

„Дойде една кола, просто ме взе и оттам насетне, вече ме заключиха на друго място, след като той ме продаде. Взеха ми паспорта, побой. Също така и с колан ми посягаха. Продаваха ме на други хора насила и затова ме биеха. Общо 9 месеца съм стояла заключена”, разказва Ана в ефира на БТВ.

Тя успява да избяга преди няколко месеца. Сега е в защитено жилище у нас. Изолирана е дори от близките и семейството си.

Близо 30 милиарда евро е годишната печалба от трафика на хора. От тях – 23 милиарда и 500 милиона евро се генерират именно от сексуалната експлоатация.

По данни на Националната комисия за борбата с трафика на хора пострадалите у нас, само за първата половина на годината са 339 души.

Да не се предоверяват, това е и посланието на нашата нова информационна кампания – да бъдат внимателни, да бъдат мнителни и да използват силата на информацията, призовава Камелия Димитрова от Националната комисия за борба с трафика на хора.

„Да бъдат до семействата си и никога да не правят тази грешка, която аз направих. Аз се доверих на това момче и от това доверие се получи кошмар, от който още се опитвам да се измъкна”, споделя Ана.

Веднъж отървали се от своите насилници, за жертвите започва дългата борба да се върнат към нормалния живот.