Сподели новината.
Група от 20 души бяха осъдени за масово изнасилване и съблазняване на млади момичета в Северна Англия. Това стана известно, след като съдът отмени забраната за разкриване на информация по делото, съобщава BBC News .
„Бандата на ухажорите“ работи в Хъдърсфийлд, Западен Йоркшир от 2004 г. до 2011 г. Тя включва британски азиатци, главно с пакистански произход. Съдът реши, че мъжете целенасочено преследват млади и уязвими момичета. Най-малката от тях е на 11 години.
Мъжете първоначално създават усещане за истинска романтична връзка с жертвите си, а след това ги заливат с алкохол и наркотици, изнасилват, подиграват се с тях и дори ги продават за „развлечения“. Момичета мълчат заради заплахи за насилие, съобщава The Independent .
Една от жертвите на извратеняците дори се е опитвала да извърши самоубийство. Разследването се провежда от 2013 г., когато една от жертвите разказва за събитията.
Членовете на бандата бяха обвинени в над 120 престъпления срещу 15 малолетни. 16 от тях вече са получили присъди за затвор, а на 1 ноември ще бъдат прочетени още четири присъди. Трябва да се отбележи, че 35-годишният водач на „глутницата“, който има семейство и деца, е получил доживотна присъда. Останалите отиват в затвора за периоди от 5 до 18 години, като общо са получили 220 години затвор. Никой от вече осъдените не показва признаци на разкаяние, казва съдията.
Подобни скандали преди това са се разпалили и в други градове, включително Нюкасъл, Роддейл, Лондон. Една от най-сериозните е ситуацията в английския град Ротерем с население над 250 хиляди души.
През 2014 г. местните защитници на правата на човека публикуваха доклад, в който за 16 годишни пакистанци изнасилили повече от 1,4 хиляди местни момичета на възраст между 11 и 15 години.