Бачийски: След записите Пламен Моллов е с изключен телефон и в отпуск! Само с протекции шофьорите могат да минават само по документи

0
48
prodaljavame promqnata 30
Сподели новината.

„След като излязоха тези записи с Пламен Моллов и стана ясно, че е търсен от КПКОНПИ, телефонът му бе изключен и скорострелно е излязъл в отпуск. Има достатъчно възможности в закона, които досега обаче е нямало воля и желание, да се прилагат“. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът на ПП Константин Бачийски по повод скандала около ГКПП „Капитан Андреево“.

Запис на разговор, при който се твърди, че е направен опит да се подкупи шефът на Българската агенция по храните, беше разпространен в петък с анонимен имейл. Автентичността му беше потвърдена от единия от участниците в него – директорът на агенцията Христо Даскалов. Лицето, за което се твърди, че е вторият участник в записа, проф. Пламен Моллов, бивш директор на БАБХ, обаче категорично отрича, като окачествява изнесените данни като фалшиви новини и манипулации.

„Когато един камион минава през границата ни, в него може да има абсолютно всичко. Самите шофьори казват, че редовно им се случва да минават само по документи. Служителите споделят, че има много други такива случаи. Това може да се случи само с протекции“, добави той.

--------------------------