Бачийски оспорва изборите в Бургас за съветници! Поиска ново преброяване

0
70
konstantin bachiiski
Сподели новината.

Лидерът на Средноевропейска класа Константин Бачийски е поискал ново преброяване на бюлетините в Бургас поради съмнения за допуснати нарушения, което се е отразило на резултата на партията.

СЕК вкара трима общински съветници в местния парламент. Според Бачийски, който бе и кандидат-кмет, резултатът на партията бил по-добър, но в някои секции бил порязан. Затова подал жалба до Административния съд с искане да се назначи съдебно техническа експертиза и ново преброяване на бюлетините.

“Смятаме, че имаме повече гласове. Например, човек, който е гласувал, вижда накрая на протокола, че са записани 0 гласа. След като става разправия, се оказва, че имаме 30 гласа. От комисията казват, че са забравили да напишат тройката”, обяснява Бачийски, цитиран от “24 часа”. Съмнявал се, че подобни “пропуски” не били инцидентни и е поискал ново преброяване на бюлетините в 339 секции.

Изчисленията на партията показвали, че с него ще вдигнат резултата си и ще вкарат още общински съветници, което ще доведе до пренареждане на групите в местния парламент.

Самият Бачийски, който е депутат от ПП-ДБ, бе кандидат-кмет в Бургас, но се яви от СЕК след като “Продължаваме промяната” и “Демократична България” не се разбраха за общ фаворит на изборите в Бургас. Бачийски събра 9,09% на местния вот.