Сподели новината.

Разликата между мен и останалите кандидати за кметове се състои в това, че аз искам подкрепата на бургазлии, не за да похарча парите им в бюджетите за следващите четири години, а за да увелича парите на Бургас и в джобовете на хората – заяви кандидатът за кмет на Община Бургас Константин Бачийски по време пресконференцията си на финала на предизборната кампания.

Бачийски отказа да определи срещата си с медии като „заключителен брифинг“ , защото обеща и след 27 октомври да има още много такива срещи, посветени на управлението на общината.

Той се обърна към бургазлии с призив да подкрепят него и екипа му, за да си осигурят прозрачно разходване на публични средства.

Константин Бачийски изрази увереност в успеха на изборите и обяви, че е запознат в детайли какво „наследство“ очаква да получи от досегашните управници.

Светлина върху моментното финансово положение на общината хвърли кандидатът за общински съветник Радостина Господинова, която цитира официални данни, от които става ясно, че към 31 декември 2018 Община Бургас е дължала 56 млн. лв., от които 38 млн. лв кредити към банка, около 5 млн. лв за заплати и плащания към доставчици, а останалите около 13 млн. лв са дължими неизвестно за какво и към кого.

Г-жа Господинова призова бургазлии да търсят отговор на тези въпроси, за да знаят за какво се харчат техните данъци.

Икономиката на Бургас е свързана най-вече със сезонната заетост, а това принуждава бургазлии трайно да напускат града – коментира Бачийски. Той отново гарантира, че ще продължи работата си за създаване на свободна  безмитна зона и карго летище в Равнец, за да даде нов икономически шанс за Бургас.

И въпреки, че негов основен приоритет е икономическото развитие на града и региона Бачийски посочи като изключителна важна сфера „обществен ред и сигурност“.

Многократният шампион по автомобилизъм Стоян Апостолов изрази готовност за консултира бъдещото управление на Бургас за създаване на работеща организация на автомобилното движение в най-натоварените части на града.

Кандидатът за кмет от листата на „Средна европейска класа“ гарантира, че със своите колеги от листата ще работят за това общинската администрация да служи на хората и предприемчивите бургазлии, а не в полза на тесен кръг от свои приближени.

Ще работим със сърце и страст за Бургас – заяви Константин Бачийски в последното си обръщение към жителите на общината.