Атакуваха цигански кланове за купуване на гласове в Нова Загора

0
89
politsia
Сподели новината.

Специализирана полицейска операция се провежда в Нова Загора в навечерието на частичните избори за кмет на общината, съобщава БНТ. Органите на реда наблюдават криминалния контингент и проверяват търговски обекти.

Акцията е в резултат на сигнал от местен гражданин, който твърдял, че са му предлагани пари, за да гласува за определен кандидат.

Спецакцията е насочена към превенция на нарушения, свързани с изборите, както добър обществен ред и пътна безопасност. Колкото и да е несериозен този сигнал във Фейсбук, се извършва проверка – да го потвърдим или отхвърлим напълно“, заяви инспектор Димитър Кикьов, началник Полицейско управление, Сливен.

Към момента са разпитани над 50 лица, които са установени като нарушители на предходни избори. Проведена е среща с кметовете на населени места, като е заострено вниманието им за своевременно подаване на сигнали за нарушения в изборния ден.

За изборния ден в община Нова Загора е създадена организация за охрана на 44 изборни места със общо 63 избирателни секции, като в 48 секции изборът ще се проведе с машини, а в 15 секции с бюлетини.

--------------------------