петък, април 19, 2024

Александър Дунчев: Държавата се управлява от ловните стопанства

Date:

Сподели новината.

Феодалният модел владее държавните гори и горските стопанства и на практика държавата.

Това заяви пред бТВ Александър Дунчев, експерт на “Зелени закони”, бивш изп. директор на Изпълнителната агенция по горите и бивш депутат от ПП. Твърденията си той позовава на справка в агенцията по горите, от която ставало ясно кой ходи на гости в тези ловни стопанства.

Според него в момента тези феодали владеят всичко, не е само Вълка. Цоло Вутов е във “Витиня”, Тодор Батков е в “Кормисош”, а Вальо Златев е в “Паламара”. Те ползват ловните стопанства не само като частно имение. Там посрещат гости, сред които съдии и богати хора, с които правят бизнес или политическо влияние, заяви Дунчев.

“Пропускателният режим е, че всеки, който води лов, трябва да бъде описан с разрешително за отстрел. Един от концесионерите е един от видните заменкаджии и в съда колегите го бяха чули как се хвали, че е уредил съдебните дела да са в негова ползва, което се случи. Точно един от съдиите по тези дела го видях в списъка с ловци в ловното стопанство на Вълка”, допълни Дунчев.

“Всички тези хора владеят едни от най-красивите ловни стопанства. Някои от тях директно си приватизираха сградите. Имаме го всичко в публични доклади на Aгенцията по горите, направихме безпрецедентни проверки. Сега те се гласят да приватизират и горските предприятия, които управляват всички държавни гори”, обясни още Дунчев.

По думите му горските служители водят битка срещу политическата система от министри, зам.-министри, директори на предприятия и агенции, назначени от феодали, които осигуряват чадъра върху незаконните строежи.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Извънредна заповед, която касае всички ученици!

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков издаде...

Към Странджа идва потоп

В събота слънцето, облаците и дъждът ще танцуват заедно....

България и Румъния с грандиозен проект край Русе

Двете речни администрации на България и Румъния изграждат съвместна система за...

Неописуема трагедия в Кюстендил

Първи смъртни случаи на коклюш са регистрирани у нас...