Сподели новината.

Близо 100 мотоциклета „Харли Дейвидсън“ ще окупират Чепеларе следващия уикенд. Инвазията на култовите мотори е част от празничната програма, която Общинска администрация подготвя за откриване на летния туристически сезон, в партньорство със Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в общината.

Събитието под надслов „Лято 2020 – рестарт в планината“, което е под егидата на Министерството на туризма, ще започне в петък, със спектакъл на Нешка Робева, а началото е в 20:30 часа.

В събота, 11 юли, жителите и гостите на Чепеларе ще могат да се насладят на първото по рода си мотошоу с клуб H.O.G. /Harley owners group/, като ще участват над 90 мотоциклета от легендарната марка, известна по цял свят вече повече от век. Колоната ще премине през града още в следобедните часове в петък и ще продължи към Пампорово, където участниците имат резервации.

Рокерите от София, Варна, Бургас, Велико Търново и дори Атина ще потеглят в съботния ден в 10,30 часа организирано от курортния комплекс, ескортирани от полицейски коли, за да направят кратко дефиле из Чепеларе, след което ще се подредят по площад „Олимпийски“ в центъра на града, където в 11,20 часа ще започне празничен концерт на деца от Център за подкрепа и личностно развитие-Чепеларе.

По обяд ще може зрителите да разгледат легендарните машини, да се снимат с тях и да се забавляват с конкурси в различни категории – най-красив мотор, най-шумен мотор, най-красива дама моторист и други. Голямата награда за участниците – ски, произведени във фабрика „Амер спортс България“-Чепеларе, ще бъде разиграна на томбола. В същата томбола ще бъдат изтеглени и номерата на 16 късметлии от клуба, които ще спечелят безплатен уикенд за двама в някой от хотелите и къщите за гости в Пампорово, Чепеларе и селата в общината – подарък от хотелиерския бранш. От своя страна пък клуб H.O.G. ще подари ски-екип „Diel” на някой от публиката, като условията на играта ще бъдат обявени на място. Мотоклубът е приготвил парично дарение за благотворителната кампания, с която се набират средства за ремонт на дограмата на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в град Чепеларе.

Маратонът от събития ще завърши в неделя, 12 юли, с шамионска тренировка с известния ни сноубордист Радо Янков. От 10:00 до 11:00 часа звездата в сноуборда и носител на Кристалния глобус ще проведе тренировка с всички деца, които пожелаят да се включат.

Всичко това е символичен старт на инициативата на кметския екип и туристическия бранш, обединена под слогана „Лято 2020 – рестарт в планината! Здраве, спорт, емоции“. Кампанията има за цел да представи и утвърди община Чепеларе като предпочитана дестинация и за летен туризъм, залагайки на нейния безспорен потенциал като място, което предлага възможности не само за културен и спортен, но и за здравен туризъм, благодарение на научно доказаната способност на въздуха в региона да убива вируси и микроби.