четвъртък, май 9, 2024

СЕК за “Синя зона”: Трябва прозрачност и отчетност, за да се гарантира, че приходите се използват ефективно и според обществените нужди

Date:

Сподели новината.

От ПП “Средна европейска класа” заявиха, че е важно да се осигури прозрачност и отчетност, за да се гарантира, че постъпленията от “Синя зона” в Бургас се използват ефективно и според обществените нужди. Ето какво написаха от партията на страницата си във Фейсбук:

Сините зони за паркиране са предназначени да улеснят краткосрочното паркиране в гъстонаселени градски райони. Те целят да подобрят достъпа до местни бизнеси и услуги, като същевременно намаляват трафика и замърсяването. Потребителите обикновено плащат такса за ограничен период от време.

Успехът на такива зони зависи от ефективното управление на приходите, подходящо ценообразуване и стриктно прилагане на правилата.

Приходите обикновено се използват за поддръжка и подобрение на паркинг инфраструктурата, пътни ремонти и транспортни проекти.

Важно е да се осигури прозрачност и отчетност, за да се гарантира, че средствата се използват ефективно и според обществените нужди.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Извънредна ситуация в Горна Оряховица, МВР активира Жандармерия и спецполицаи

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Видин скърби!

Почина актьорът и дългогодишен директор на видинския драматичен театър Петко Петков,...

Тираджия счупи рекорда у нас! Шофира с 4,25 промила

Задържаха 42-годишен мъж за шофиране след употреба на голямо...

Майка от Стамболийски загуби завинаги 16 г. си син и после я сполетя нещо ужасно

Кадри от охранителни камери в Стамболийски показват кола, движеща...