петък, май 3, 2024

Чутовен скандал и поредна безсрамна лъжа с “Арена Бургас”!

Date:

Сподели новината.

Официалното откриване на спортна зала „Арена Бургас“ в този момент е абсолютно бутафорно и е обида към българския спорт и бургазлии.

За откриването на залата, която вече струва около 80 млн. лв., организаторите дори са взели оборудване от други спортни съоръжения, включително и баскетболните кошове от зала „Бойчо Брънзов“, за да се осигури възможност за прибързано откриване на залата и провеждането на баскетболен мач. В новата „Арена Бургас“ са били закупени баскетболни кошове при нейното изграждане, но въпреки огромната инвестиция се е установило, че те са негодни за провеждане на мачове от професионалния баскетбол, а са годни само за аматьорски първенства.

За откриването на залата дори се е наложило местната администрация да пренесе и забърсващите пода помощни средства, защото новата зала не разполага със собствени и явно не са стигнали всичките отпуснати милиони при закупуване на оборудването, въпреки че цената надхвърли 2 пъти и половина първоначално предвиденото.

Целият този процес с бързането за откриване на зала „Арена Бургас“ в настоящото й състояние е жалък опит да се заблуди обществеността, че залата е пригодна за провеждането на спортни събития от висок ранг и да се спечели надпреварата с времето, което отдавна изтече и откриването се забави с повече от 5 години.

Учудващо е, че служебното правителство и президентът Румен Радев са допуснали да бъдат подведени от порочната практика на кмета на Бургас – Димитър Николов и партия ГЕРБ, за прерязване на ленти „на парче“ от цялостен обект. Така може да се очаква в следващите месеци да бъде тържествено открито някое стълбище, коридор, окачен таван и всевъзможни други подобни „лотове“ от спортната зала и това да бъде представено като грандиозен успех.

Изграждането на спортна зала „Арена Бургас“ надхвърли с около пет години срока на изпълнение, а оскъпяването на строителството достигна двоен размер на предварително заложените средства и във връзка с това се извършват проверки за присвояване на публични средства.

(Бойчо Брънзов днес, 18.05.2023г. с един от старите си кошове, който днес, по време на заснемането беше сложен, за да могат да тренират децата.)

13

(Бойчо Брънзов днес, 18.05.2023г.)

12

(Зала Бойчо Брънзов с баскетболните кошове за професионален баскетбол по време на мач от първенството. м. март.)

11

(Кошовете от спортна зала „Бойчо Брънзов“ в новата зала „Арена Бургас“ от вчера, 17.05.2023г.)

14

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Катастрофа блокира АМ Тракия край Пазарджик(снимки)

Катастрофа доведе до километрично задръстване на АМ Тракия в...