вторник, май 7, 2024

Иван Христанов: Спряхме злоупотреби за стотици милиони!

Date:

Сподели новината.

Бившият зам. – министър на земеделието Иван Хвистанов заяви, че по време на управлението на предната коалиция, начело с “Продължаваме промяната” са спрени злоупотреби за стотици милиони, само през ГКПП Капитан Андреево.

“Двама души са спечелили 250 милиона лева за 10 години. Сумата е щяла да стане близо 400 милиона за следващите 10 години. Спряната контрабанда доведе и до стимул на българските производители на зеленчуци и плодове. Ефектът беше сериозен.”- коментира Христанов в интервю за Periscop.bg.

Той сподели, че политическата формаци, от която той е кандидат за депутат, разполага с истинска и реална програма за икономически растеж и стимули на икономиката. Бившият зам.-министър каза още, че правителството, водено от Кирил Петков е доказало, че работи ефективно и професионално. Увеличени са значително пенсиите, бизнесът е получил компенсации и стимули за скъпия ток, хората като цяло са били предпазени от по-тежка инфлационна вълна. Христанов смята, че цените на газа ще паднат до няколко месеца, което ще повлияе позитивно върху овладяването на инфлацията.

Вижте цялото интервю в прикачения файл:

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ад край Чирпан! Колите се движат с 15-20 км.ч.

Трафикът по магистралите в България е много тежък. Сега...

Гергьовден е

Днес се чества паметта на Св. Великомъченик Георги Победоносец, който е...

Благоевград скърби! Почина популярна бизнесдама

На 63-годишна възраст, след кратко боледуване, почина бизнесдамата Благородна...

Извънредна новина за полицая, катастрофирал пиян в Търново! Ето какво го застигна

Ръководството на Областната дирекция на МВР във Велико Търново...