неделя, май 5, 2024

Бивш топкриминалист и синът му – полицай, са задържани в Бургас

Date:

Сподели новината.

Бивш топкриминалист от Областната дирекция на МВР Бургас и неговият син – в момента полицай, са задържаните в Бургас след проверка на дирекция “Вътрешна сигурност” в МВР, съобщава “24 часа”, позовавайки се на свои източници. Арестите бяха осъществени на 1 юли при спецполицейска операция под прякото ръководство на Районна прокуратура Бургас и с участието на Окръжен следствен отдел.

Днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщиха официално, че са задържани две лица – бивш и настоящ служители на ОДМВР Бургас. Извършени са множество процесуално-следствени действия, иззети са и веществени доказателства, съотносими към предмета на разследването. Изготвено е предложение до Министъра на МВР за образуване на дисциплинарно производство и отстраняване на задържания служител на вътрешното ведомство. По случая е образувано следствено дело, казаха още от полицията.

В Бургас вече е обществена тайна, че става дума за бившия шеф на криминалистите Николай Николов и неговия син, който до задържането си работел като криминалист в едно от полицейските управления в града. Според осведомени баща и син се разследват за нерегламентирано изнасяне и търгуване с информация за полицейска акция срещу организираната престъпност.

Николай Николов напусна системата на МВР преди около 5 г. и започна работа в застрахователния бизнес. Преди това бе началник на Криминална полиция в ОД МВР Бургас, а след кадрови смени бе прехвърлен в Четвърто РУП.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....