петък, май 3, 2024

Ти да видиш! Рекорден спад на грабежите в Слънчака

Date:

Сподели новината.

Рекорден спад на грабежите в Слънчев бряг е отчетен в края на сезона, благодарение и на ефективната система за видеонаблюдение и охрана, съобщи изпълнителният директор на “Слънчев бряг” АЗ Златко Димитров по време на Третата национална конференция SMARTOURISM.BG в Бургас. Информацията бе потвърдена и от Областната дирекция на МВР, в лицето на нейния говорител Цветелина Рандева.

Димитров уточни, че едва 10 са регистрираните и разкрити случаи на грабежи в най-големия комплекс чрез системата за сигурност, внедрена от акционерното дружество.

“През последните 4 години основният приоритет и инвестиции са в системи за ефективно видеонаблюдение и охрана на комплекса по време на активния туристически сезон. Над 300 камери покриват 80% от територията и улесняват работата на полицията при разследване и разкриване на нередности. Изградена е и система за разпознаване на регистрационните номера на превозните средства, която следи движението на всяко МПС от влизането до изхода от комплекса”, заяви Златко Димитров.

Системата за видеонаблюдение е довела и до икономии при командироване на полицаи от вътрешността на страната. Разходите за тях през тази година са 166 935 лв., а за периода 2015-2019 са общо 940 391 лв.

“Време е да спрем да бъдем само реактивни в моментите на криза, а да станем проактивни и да успяваме да се подготвим за реакция още при първите сигнали за предстоящи проблеми в туристически сезон. Вярвам, че туристическият бизнес на територията на община Несебър е много опитен, в годините на криза показа, че е гъвкав и може да се справя”, коментира Димитров, в отговор на въпрос за проблемите в сектора заради фалита на Thomas Cook и последиците от кризата.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....