четвъртък, май 2, 2024

Корнелия Нинова: В много общини цъкат екологични бомби

Date:

Сподели новината.

“Тук съм, за да подкрепя кандидата за кмет Рая Матева и листата за общински съветници – съчетание от младост, енергия и ентусиазъм, но и мъдрост и опит”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова при посещението си в Търговище, съобщават от пресцентъра на партията.

По думите й хората помнят силния период в управлението на общината, когато Красимир Мирев от БСП е бил кмет. Тя подчерта, че всички проекти, изпълнени през последните години от кмета на ГЕРБ са подготвени от Мирев и от екипа му. “Голямото предизвикателство пред нашия сериозен отбор е да върне социалната община Търговище. В последните години управлението направи тежко отстъпление от социалната политика. Въведе такси на преди това безплатните детски градини – сега ще трябва да ги премахнем. Увеличи местни данъци и такси многократно. Ангажимент на нашия екип е да не се вдигат местни данъци и такси”, каза още Нинова.

Тя постави и друг въпрос – екологични бомби цъкат в много общини. “Една от големите задачи пред кандидатите ни тук и на други места е да се справят с депата за битови отпадъци. Идвам от Разград. Там депото за отпадъци е пълно. Строителството на третата клетка не е започнато. Отпадъците се карат в съседна община. Тук, в Търговище, проблемът е още по-голям. Кметовете на ГЕРБ не са си мръднали пръста за решаване на тези проблеми. Това е и важен национален въпрос, защото не се среща само в няколко общини”, обясни Нинова.

Лидерът на БСП пожела успех и на добър час на кандидатите от Търговище.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

3-метрова вълна удари центъра на Враца, помете хора, животни и къщи

На 1 май 1966 г. на централния площад във...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...