неделя, май 5, 2024

Децата кичат с мартеници дървета в парка на к-с “Изгрев”

Date:

Сподели новината.

Деца от ДГ “Веселушко”, ДГ “Звездица Зорница”, ДГ “Изгрев”, ОУ “Г. Бенковски”, ОУ “Св. Кл. Охридски”, СУ “Й. Йовков”, СУ “Д. Чинтулов” и ЧНУ “Д-р М. Монтесори” и школата по изобразително изкуство на Център за подкрепа на личностното развитие в к-с “Изгрев” ще поздравят с 1 март бургазлии, като украсят своето дърво със специално изработени в творчески работилници червено-бели символи за здраве и надежда. След творците сами ще представят нестандартна арт инсталация в центъра на парка.

“Децата и мартениците” е инициатива, която подкрепя традициите и българския дух. А паркът е мястото, където повече хора ще се запознаят с работата на децата творци и пътя, който следват, за да съхранят нематериалното ни културно наследство, претворявайки го в изкуство.

По повод петата година на инициативата за музикалното ѝ оформление ще се погрижат талантливите възпитаници на СУ “Д. Чинтулов”, а Баба Марта ще дари минаващите през парка с мартеница и първомартенски разделител за книги. Участниците ще бъдат отличени с грамоти за включването си в “Децата и мартениците”.

Организаторите от народно читалище “Изгрев 1909” и Детски отдел на РБ “П. Яворов” канят всички да запечат момента със снимка.

За контакти: Кристина Атанасова 0886 798 029

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....