петък, май 3, 2024

Позитивно за Бургас! Започва ремонтът на най-големия стадион в града

Date:

Сподели новината.

Черноморец 1919 (Бургас) ще посрещне следващия си съперник в първенството на Югоизточната Трета лига на централния терен на едноименния бургаски стадион, а не на помощното игрище, където „акулите“ домакинстваха досега.

Ремонтът на централния терен е част от мащабната работа по възстановяването на стадион “Черноморец”, като дойде време и на тази част от комплекса. Само преди година и половина съоръжението беше определяно като джунгла, обрасло с бурна растителност, но това вече е в историята. В сектор А се излива бетон, а преди дни пристигнаха и седалките, които ще бъдат монтирани. Паралелно с това се работи и по сектор В, където ще бъде настанявана и гостуващата агитка.

[sociallocker][/sociallocker]

Амбицията на управата на клуба е да се завърне на официалния терен още за предстоящото домакинство с Розова долина на 17 ноември. През 2019-а година ще бъде направен още един ремонт, като съоръжението трябва да кандидатства за лиценз за Втора лига. Самото игрище също е в много добро състояние.

„Плащаме наем за стадион „Черноморец“, което е парадокс, но все пак това е нашият дом и за всички фенове на акулите и бургазлии няма по-естествено място да провеждаме срещите си. Вървим устойчиво напред, нямаме никакви дългове, а се надяваме съвсем скоро и да изненадаме привържениците и с други неща“, обяви председателят на Управителния съвет на клуба Костадин Марков.

В момента Черноморец 1919 (Бургас) е на 5-о място в Югоизточната трета лига с 25 точки, като вчера спечели гостуването си на Асеновец (Асеновград) с 4:2. Бургазлии се оплакаха от бруталното отношение на домакините на терена, както и от неадекватните действия на съдията Стефан Стефанов от Стара Загора.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Катастрофа блокира АМ Тракия край Пазарджик(снимки)

Катастрофа доведе до километрично задръстване на АМ Тракия в...