неделя, май 5, 2024

Габрово светна с нови проекти и нова визия

Date:

Сподели новината.

С инвестиция по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 г. са реконструирани и новоизградени ключови обекти от градската инфраструктура на Габрово.
На емблематичния Шиваров мост вече има кръгово кръстовище, новата Източна градска улица спомага за облекчаване на трафика в центъра, а паркът на Колелото се превърна в приятна дестинация за отмора на живеещите в района. Официалното им откриване ще се състои на 19 юли, съобщиха от общинската администрация.

Благоустрояване на парк “Колелото” и прилежащите квартални пространства

Фотограф: Община Габрово

В обхвата на трите основни обекта са рехабилитирани пътни и тротоарни настилки, монтирано е ново улично осветление, възстановени са парковите територии, извършено е благоустрояване на вътрешноквартални пространства. Обликът се допълва от подходящо озеленяване и екстериорно обзавеждане, изградени са детски площадки, пешеходни алеи и естетически композиции, паркинги и кътове за отдих.

Изграждането на част от Източна градска улица включва  ремонт на съществуващия тунел и рехабилитация на уличната мрежа за извеждане на движението от централна градска част на Габрово

Фотограф: Община Габрово

Общата стойност на проект “Габрово – инвестиции за изграждане на съвременна градска среда” е 11 138 023,59 лв., от които 3 416 131,59 лв. е приносът на Община Габрово. Разработката бе първата в страната, която получи одобрението на Управляващия орган на ОП “Региони в растеж” по процедурата “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие”.

На церемонията по откриване на обектите ще вземе участие министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, както и евродепутатът Андрей Новаков.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...