.
Продукти:
- 500г. кайма
 - 100г. гъби
 - 1~2 чушки
 - 2~3 с. л. краве масло
 - 1 ч. ч. бульон
 - 1 кофичка сметана
 - 2 моркова
 - 2 глави кромид лук
 - кимион
 - черен пипер
 - брашно
 - олио
 - сол
 
Приготвяне:
- Една глава кромид се обелва и настъргва.
 - Омесва се с каймата, кимиона и черния пипер.
 - Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се изпържват в олиото.
 - Втората глава кромид се обелва, нарязва се на ситно, нарязват се и морковите, чушките и гъбите и продуктите се задушават в маслото.
 - В гърнето се слага половината от задушените зеленчуци, след това кюфтетата и пак зеленчуците.
 - Заливат се със сметаната и бульона.
 - Кюфтенцата в гърне се пекат с похлупен капак на умерена фурна
 

