Home БГ.новини 40 лв. струвал един глас в Долна Митрополия

40 лв. струвал един глас в Долна Митрополия

0
129
768x432 4
Сподели новината.

В лек автомобил „Ленд Ровър“ , собственост и паркиран пред дома на 57-годишен в село Ставерци, е открита тетрадка с ръкописно изписани на 17 страници, лични данни – три имена, ЕГН-та и номер на лични карти на жители на община Долна Митрополия.

Откритието си МВР е направило по време на специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите. Операцията е проведена в област Плевен. Извършени са проверки на 7 адреса в град Долна Митрополия и село Ставерци.

Според събраната до момента информация мъжът на конкретно място в града е провеждал лични срещи, на които е записвал данни от личните карти на хората и ги уверявал, че ще плати на всеки по 40 лева, след като гласуват за конкретна политическа партия.

Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, задържани са и още шестима жители на с. Ставерци на 50, 33, 60 и 32 г. и двама на 50 и 52 г. от Долна Митрополия, съпричастни към престъплението. Снети са им обяснения. Работата по случая продължава, съобщават от МВР.

--------------------------