Сподели новината.

Изчерпани са свободните места в Индустриален и логистичен парк – Бургас (Фаза 1), информират от Общината. Поради това, тази година продължава работата по усвояване на последните парцели в зона Българово и по обособяване на индустриални зони в „Долно Езерово“, Девети километър.

Най-напреднали са дейностите за реализиране на Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк при входа на к-с „Меден рудник“. Там терените са с одобрени планове, засипани с чиста почва, заравнени и трябва да започне изграждане на довеждаща инфраструктура.

От Община Бургас информират, че наапредват строителните дейности за усвояване на последния имот в обхвата на квартал 43 в Индустриален и логистичен парк – Бургас. В този периметър са разположени 11 различни по големина терена.

Новата сграда в Индустриалния парк се реализира върху покрита площ от 4000 м2, с височина до 15 м. Тя ще бъде използвана като модерен логистичен център, отговарящ на всички европейски стандарти. Инвестицията е в размер малко над 4 000 000 лв., като оптимистичните срокове за изпълнение предвиждат обектът да заработи през лятото на 2020 г.

Фирмата инвеститор разполага със собствени производствени мощности, офиси, складови бази и над 100 души персонал. Основните дейности на компанията са ориентирани към строителство на сгради и съоръжения, производство, доставка и монтаж на алуминиева и PVC дограма, производство, доставка и монтаж на окачени фасади и стъклопакети.

Очаква се до три години врати в Бургас и региона да отворят 15 нови завода и фабрики.