четвъртък, май 16, 2024

Ще издигат четвърти мол в Бургас/снимки/

Date:

Сподели новината.

Зала Арена Бургас ще бъде прекроектирана и  преобладаващата част от  обекта ще е с търговска насоченост. По същество върху терена ще бъде изграден четвърти мол в Бургас, като се запази все пак  място и за спортна зала.
Активите на съоръжението се прехвърлят на държавното дружество “Академика 2011”. Според вътрешни източници първоначалният проект ще бъде променен, като в обекта ще има голям брой търговски  и офис-площи. Това се прави, за да може спортното съоръжение да покрива разходите си. Една такава зала има огромна поддръжка, като изчисленията са показали, че само с приходи от състезания, тренировки и концерти обектът ще е на загуба. Окончателният нов прект  на залата ще е готов до края на май. Той се подготвая от екперти в “Академика 2011”. В момента строителните дейности на обекта има, макар и в бавни темпове.
Потърсихме и становището на “Академика “2011”. На посочените телефони обаче не отговаряше никой.
Днес стана ясно и, че правителството е осигурило 35 милиона лева за довършване на залата. Това са парите, които бяха предвидени за  ремонт на Зимния дворец в София. Те ще бъдат пренасочени именно чрез държавното дружество. Очаква се сумата да се увеличи поне с още 15 милиона лева. Зара Арена Бургас трябваше да е готова да лятото на 2017 години. Сега не е ясно кога новото съоръжение ще бъде готово.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...