сряда, май 8, 2024

Членът на Изпълкома на БФС Панайот Рейзи: „Литекс“ трябва да остане в „А“ група

Date:

Сподели новината.

Кметът на Созопол и член на Изпълкома на Българския футболен съюз(БФС) Панайот Рейзи ще гласува за оставането на „Литекс“ в „А“ група.

Това съобщи  управникът на морската община ден преди заседанието, на което трябва да се реши съдбата на ловчанлии.

„Лично аз смятам, че “Литекс” трябва да остане в „А“ група. Дори и наредбата да казва, че трябва да ги извадим. Не може да останат 9 отбора. Ако го направим, трябва да закрием групата“, каза Панайот Рейзи.

Той е първият член на Изпълкома, който ясно посочва как ще гласува по казуса „Литекс“.

По друг важен спортен казус – превръщането на Созопол в атрактивна дестинация за подготовка на футболните клубове, Панайот Рейзи уточни, че през следващата година ще направят поне още един нов терен. Плановете са той да се намира в Атия.

Лошата новина е, че в морската община тази година няма да могат да посрещнат руски отбори. Причината е липсата на достатъчно игрища, които да съберат на едно място силни отбори – по примера на турските курорти.

„На този етап не сме готови. Истината е, че нямаме игрища. Трябва малко и държавата да помогне. Например, при нас има олимпийска база, целият имот е държавен. Нека министърът на спорта Красен Кралев да измисли формула, малко ние, малко те, съвместно, да се завърши целият комплекс и да може базата на НСА да допълва стадиона и обратно. Може да направят едно футболно игрище, стадион за лека атлетика или зала. Не може само ние да даваме. Тяхната база в момента върви благодарение на нашите съоръжения – басейнът, стадионът“, допълни кметът Панайот Рейзи и уточни, че му предстоят поредица от важни разговори в тази насока.

Източник: Флагман

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...