сряда, май 8, 2024

Цигани живеят в Средновековието край Бургас/снимки/

Date:

Сподели новината.

Цигански катун беше унищожен след съвместна акция на УКОРС и полицията в Бургас. Изтегля се от незаконното си местообитание циганите запалиха катуна, което предизвика пожар в целия район.
Катунът се е намирал край северната промишлена зона на града. При акцията циганите са принудени да напуснат незаконните си палатки, които са обитавали в последните месеци. Самите те обаче запалват бившите си жибища, което води до сериозен пожар в целия район. Обикалката на лагера показва при какви потресаващи условия са живели и децата там. Липса на най-елементарни хигиенни и битови условия. Мръсотия и вероятностт от тежки зарази. Никакво отопление, като в същото време не е ясно и как и къде  обитателите на копторите са утолявали своите физиологични нужд. Става ясно, че те пришълци от Сливен. Самите цигани коментират своите проблеми и действията си.
Това е пореден незаконен катун, който бива разбит на територията на община Бургас. Въпреки това проблемът остава нерешен с години и катуните периодично се възстановяват.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....