събота, май 4, 2024

Цветелина Бориславова на война за банка

Date:

Сподели новината.

Българо-американска кредитна банка (БАКБ) на Цветелина Бориславова и Търговска банка Д на Фуат Гювен са единствените банки, които могат да придобият 100% от капитала на търговска банка „Виктория”. Това се казва в официално съобщение на ТБ „Виктория”.

В момента банката е 100% собственост на фалиралата КТБ, а процедурата се организира от синдиците на КТБ.

“След изтичане на срока за подаване на писма за интерес във връзка с Процедурата по продажба на 100% от капитала на ТБ „Виктория” ЕАД и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала към банката, бе извършен анализ и оценка на постъпилите писма за интерес, на предоставената съпътстваща информация и на профилите на кандидатите – потенциални инвеститори”, пише в съобщението от ТБ „Виктория”.

“Проведени бяха допълнителни консултации с надзорния орган – БНБ. В резултат на това, за следващия етап на Процедурата по продажба са поканени Българо-Американска Кредитна Банка АД и Търговска Банка Д АД”, се казва в края на съобщението от ТБ „Виктория”. ТБ „Виктория” има пълен банков лиценз, оптимизирана клонова мрежа и персонал. Към 30 юни 2016 г. активите й са 137,3 млн. лв., пасивите – 95,4 млн. лв., а собственият капитал – 41,8 млн. лв.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...