сряда, май 8, 2024

Тайните на Тибет и Ватикана

Date:

Сподели новината.

Тибет – едно от свещените места по света, където се пазят много тайни, а вероятно и технологии на отдавна изчезнали цивилизации. Самата енергия на мястото, т.нар. “енергийно поле” е много по-различна от енергията на други свещени места по света. Екип учени, под ръководството на Размус Нилсън от университета в Бъркли – САЩ, установява, че ДНК на хората от Тибет се различава коренно от ДНК на другите хора по света. Някои от най-известните легенди на това място, се предават от уста на уста, векове наред. Една от тях е тази за Сомати, които биват в състояние на дълбок транс, приютени в мистични пещери, високо в планините, на определени метри надморска височина.
 
Те са предпазени от силни енергийни полета, които не допускат външни лица до покоя им и позволяват състояние на почти вечна анабиоза. Много от свещениците тук, могат да живеят без храна и вода, черпейки единствено от енергията на свещеното място. Жизнените им процеси са забавени до минимално необходимите, за поддържането на живот в тялото. Изглеждат като живи мъртъвци. Възрастта на някои от тях е вековна. Смъртта сякаш достига някои от монасите, които се отдават на дълбока медитация, но според тибетците, те просто медитират на по-високо енергийно ниво и затова изглеждат като мъртви, но всъщност те просто спят, в състояние са на анабиоза, а техните тела не се разлагат и се пазят като свещени в манастирите.

Един от най-известните примери за състояние на анабиоза е медитиращия лама в Буратия – Даши-Доржо Итигелов. Смята се, че ламата е мъртъв от около 100 години, но останалите лами от най-стария будистки манастир в Русия, говорят за него като за жив човек.
Голям процент от хората смятат, че в Тибет се крият тайни на непознати древни цивилизации, отдавна изчезнали от лицето на Земята, в това число древни извънземни същества, портали към други измерения, както и тайни учения за усъвършенстване на човека. Преди време дори се заговори за експедиции на нацистка Германия до Тибет, които имали за цел да намерят древните знания. Че дори са успели да склонят тибетски монаси да им споделят свои тайни ритуали, които в последствие извършвали, в допълнение с редица окултни ритуали в Германия. Целта им била да повлияят на енергийно ниво на хода на войната.

Един от най-любопитните факти е, че свастиката е древен символ на късмет и плодородие в Тибет, както и в различни части по света, а на всички е известно, че нацистите го превръщат в свой символ. Има данни, че освен Германия и съветска Русия се интересувала от тибетските тайни на древните знания и езотерични учения. Отдавна има твърдения, че в Тибет и до днес се е запазила левитацията. Говори се дори за акустична левитация, позволяваща преместването на тежки предмети на голямо разстояние или на високи и непроходими места. Тибетския духовен лидер Далай Лама твърди, че има три категории интелигентни форми на живот във Вселената: хора като нас, същества, които имат фирма, но нямат тела и същества без форма. Монасите от Тибет знаят, че не сме сами във Вселената. Има сведения, че във високопланинския манастир Рибо Думпа, все още пазят останки от НЛО. Вярва се, че това най-вероятно е летателен апарат на древна извънземна цивилизация, обитавала тези места от незапомнени времена. Каквито и тайни да крие Тибет, те ще останат скрити за дълго, пазени ревностно от тибетските монаси и жители.
Още едно свещено място, буди изключителен интерес сред вярващите, но и сред любителите на мистиката. Ватикана – най-малката държава-град в света. В пълна противоположност на сякаш духовно извисения Тибет, Ватикана е раздиран от скандали и противоречиви събития, от вътрешни конфликти, от вътрешни противоречия. Обвит в пълна потайност, зад стените му със сигурност се крият много тайни. Една от тайните, която никога не бива отречена е съществуването на “Тайните архиви” на Ватикана. Библиотека съхраняваща документи и книги, според официални данни около 1.600.000 печатни издания, в която са скрити тайни помещения, достъпни на малцина посветени.

Там се съхраняват “Тайните архиви” – ръкописи, пергаменти, папируси и неизвестна писменост върху непознати материи, подобни на плат, изписани със странни символи и загадъчни йероглифи. Една от загадките, които не дават мира на много изследователи на конспиративните теории е съществуването на тайнствени книги на толтеките. Има твърдения, че те съдържат сведения за изчезналото злато на Инките, както и че описват посещенията на извънземни в древността. Според слуховете, страниците на тези мистериозни книги, разкриват тайната на идолите от остров Пасха, както и древни исторически събития.

Освен всичко описано до тук, една конспиративна идея, породи изключителни опити, Ватикана да бъде принуден със закон, да даде достъп на външни лица, до недостъпните помещения, скрити зад стените му. А именно, идеята, че зад стените на Ватикана, в тайни ниши е скрит Светия Граал! Друга теория твърди, че Светия Граал бива скрит в заровените мощи на Свети Апостол Петър, под лоното на католическата църква.

 

Не е тайна за никого, че Ватикана е единствената институция в света, която управлява, взема решения и упорито отказва да отговаря на неудобни въпроси, относно своето управление и съществуване. Тя е толкова властна и мощна, че минута преди всички информационни агенции, Ватикана знае за събития, случили се в различни точки по света, преди всички останали. Има собствена обсерватория за изследване на Космоса, както и собствени закони и правила… Тя притежава собствен сателитен спътник! Ватикана има изключително сериозни програми, разработвани в няколко манастира в Европа, които са по-добре оборудвани, и по-добре подплатени от специалисти, дори от програмите на НАСА и Роскосмос! Единствената институция в света, която има собствена банка, както и право да не споделя за източниците на своите доходи, за разходите си, за инвестициите си… Притежател на най-голямата медийна империя в света. Още една необяснена напълно случка, намеква за властта на тази малка държава-град. Александрийската библиотека. Твърди се, че тя е изгоряла. До ден днешен, не е ясно каква е причината за пожара, но е факт, че там “официално” се превръщат в пепел изключително важни свитъци, исторически и други тайни носители. Но тук веднага се намесват конспирациите. Има твърдения, че тези свитъци и най-важните документи, са били изнесени предварително от Александрийската библиотека, преди да бъде изгорена.

Снимки, появили се в Интернет и неопровергани от Ватикана, уличиха самия тогавашен Папа Йоан Павел II в членството му към тайно общество на Илюминати. Той бе облечен във всички атрибути, сочещи принадлежността му към определена масонска ложа.

Още един любопитен факт, буди подозрение, че Ватикана не е никак случайно, най-тайнственото тайно общество в света, по-високо дори от Илюминати. Погледнат от птичи поглед, централния площад на Ватикана прилича на ключалка и на ключ. Определени точки от площта на малката държава-град, образуват копие на съзвездието Орион. Какви ли още тайни, крие Светият Престол?

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Индия се готви да стане водещ износител на пшеница

Индия предприема мерки през следващите седмици, за да се...

Доларът вече се клати зловещо

Keнeт Poгoф e пpoфecop пo иĸoнoмиĸa в yнивepcитeтa Xapвapд....

Откриха перфектното място за живот в Космоса

Напоследък човечеството все повече се вълнува от това къде...

Двигателите, които “ядат” най-много масло

Сред голямото разнообразие от съвременни силови агрегати има немалко...