четвъртък, май 2, 2024

Събарят зала “Младост”

Date:

Сподели новината.

Зала „Младост“ ще бъде съборена, научи KotaSport.com. Това, обаче няма да се случи днес или утре. Съоръжението в бургаския комплекс „Славейков“ ще бъде бутнато, след като бъде

построена мултифункционалната „Арена Бургас“. На негово място ще изникне тузарски жилищен комплекс, от затворен тип.

Строителство на бъдещата спортна гордост на града „Арена Бургас“ върви много интензивно и вече е в график. По последни прогнози тя ще е готова до март 2017 година, като само непредвидени обстоятелства могат да забавят изграждането. Според проекта Арена Бургас ще дава място за тренировки на над 30 бургаски клуба, като пистата за лека атлетика ще е една от най-бързите в Европа, съобщава Kotasport.com.

Както е известно, спортният министър (вече в оставка) Красен Кралев проучи лично от президента на европейската лека атлетика Свен Арне Хансен за възможностите Бургас да получи домакинството на европейско първенство в зала. Двамата разговаряха покрай гостуването на Хансен в България заради заседание на състезателната комисия на Европейска атлетическа асоциация (ЕАА) и маратона на София. Кралев проучи какви са възможностите за домакинство на първенството през 2021 или 2023 г. в строящата се „Арена Бургас“, която е проектирана с насоченост към леката атлетика.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...