четвъртък, март 28, 2024

Реформаторът Стоян Колев от Айтос фалира!

Date:

Сподели новината.

Стоян Колев затъна в борчове. Бизнесменът и неуспял вече няколко мандата кандидат за кмет на Айтос ще трябва да се прости с бизнеса си в Слънчев бряг,…

а и не само там. Кандидатът за кмет на Реформаторите в Айтос на последните местни избори не можа да седне на кметския стол, но не и успя и да опази хранителния си бизнес. Колев, който от 20 години държи Търговска верига „Перла”, е заборчнял и се налага да му вземат имоти. Няколко негови обекта излизат на търг. Частен съдебен изпълнител продава магазин „Перла” в Слънчев бряг. Обектът е от 945 кв.м и се търгува за 2 милиона и 37 хиляди лева. Стоян Колев, който не успя да стане кмет, но влезе в Общинския съвет на Айтос, е в хранителния бизнес от 1992 година. Освен веригите магазини, 43 годишният бизнесмен държи и Хлебозавода в Айтос, който мина в неговите ръце през 2003-та година. Друг негов магазин, този път в Бургас също излиза на тезгяха. Супер „Съни маркет” се намира на централния булевард „Демокрация” .Той е с площ от 160 кв.м и за него се искат 508 500 лева. Борчът е на името на съпругата на Колев, Йоана. Третия ипотекиран имот,за който нямат пари семейство Колеви и ще трябва да бъде отнет е в Айтос.

Стоян Колев освен крупен собственик на обекти в хранителния бранш, е и политик. От 2013 година е председател на СДС в община Айтос. Навлизането на Колев в дебрите на политиката обаче не му донесе твърде късмет, нито в бизнеса, нито в живота. През 2011 год. Колев прегази на автомагистрала „Тракия” до Чирпан 44 –годишния Тодор Мирчев, съпругата му Йоана също влезе в съда за убит мъж на пътя. Годината отново е 2011.

На пътя Бургас-Айтос до Българово Йоана Колева навлиза в насрещното платно и се блъска в колата на 65-годишният шофьор Динчо Величков,който умира на място. Йоана Колева бе оправдана от съда през 2013 година. Стоян Колев чака решението на съда. Чака и дали ще се намери кой да купи трите магазина, за който той няма пари.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

МФ публикува за обществено обсъждане Закона за въвеждане на еврото

Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проекта на Закон...

Партия Средна европейска класа няма да подкрепи правителство начело с премиер от ГЕРБ

От самото създаване и реализирането на идеята и коалицията...

Денков: Споразумението не е съгласувано с ПП-ДБ

Споразумението не е съгласувано с ПП-ДБ, каза Николай Денков...

Новото правителство май се отлага!

Гласуването на новото правителство май ще се отложи за...