четвъртък, май 2, 2024

ПСФК Черноморец фалира до дни!

Date:

Сподели новината.

ПСФК Черноморец ще фалира до един месец. Това съобщиха хора от ръководството на футболния клуб. В момента смесеното дружество е в изключително тежко финансово състояние.

В акционерното дружество равен брой акции по 50 процента имат община Бургас и Петрол Холдинг. Заради натрупаните загуби в размер на 72 милиона лева и дългове около 30 милиона лева, то ще бъде обявено в несъстоятелност. В момента нито един от двамата акционери не осигурява средства за издръжка на футболния клуб, като минимални суми се дават от президента на тима Митко Събев. Отборът играе във В група, а голяма част от служителите и треньорите не са получавали заплати вече няколко месеца. Реално Черноморец е в състояние на технически фалит, като проблемите, които са се натрупали през годините са вече много и почти нерешими.”Проблемите са големи, разходите сериозни. Ние плащаме по 30 хиляди лева на месец за поддръжка на базата. Дължим и големи суми за данък сгради. Нямаме нов инвеститор, и реалностите са такива, че фалитът е най- вероятният вариант”- коментира един от шефовете в клуба Георги Мицов.
В момента искове към клуба имат няколко фирми, но техния брой ще се увеличи. Отделно, кубът дължи пари и на бивши футболисти, като най-голямата сума е към французизина Жеерми Фо-Поре. Тио има да взема над 80 хиляди лева, а общо дълговете са за близо 500 хиляди лева. Тази сума не е по силите на клуба в момента, а играчитете най-вероятно няма да вземат парите.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...