събота, май 4, 2024

Принцеса Лея няма да участва в следващите „Междузвездни войни“

Date:

Сподели новината.

Актрисата Кари Фишър, изиграла легендарната Принцеса Лея в „Междузвездни войни“, няма да бъде компютърно пресъздадена в следващия епизод на сагата. Компанията Lucasfilm отхвърли слуховете, че актрисата може да бъде видяна на екраните в бъдещи филми, предаде BBC.

Актрисата почина на 60-годишна възраст миналия месец след като получи сърдечен удар. Новината за кончината й дойде само няколко дни след приключването на снимките на осмия епизод на “Междузвездни войни”, в който Фишър участва и се очаква да бъде в кината в края на тази година. Образът на принцеса Лея се очакваше да се появи и в деветата част, която беше планирана за 2019 г.

Но от компанията обявиха, че Епизод VIII на поредицата ще бъде последен и добавиха, че “Кари Фишър винаги ще бъде част от семейството на Lucasfilm“.

“Ние и сега изпитваме болка от това, че я загубихме. Грижливо пазим спомена за нея и за наследството на принцеса Лея, и винаги ще се отнасяме с почит към това, която тя направи за “Междузвездни войни“, допълват създателите на сагата.

Компютърното “съживяване” беше използвано в последния филм от поредицата – Rogue One, където бе пресъздаден образа на британския актьор Питър Кушинг, който почина през 1994 г. Дигитална версия на Фишър направи кратка поява във филма, за да изиграе ролята на Велик моф Таркин.  

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...

Румънски боен кораб удари мина в Черно море, която се взриви

Кораб на Военноморските сили (ВМС) на Румъния се удари...

Цената на петрола спада заради Китай и САЩ

Цената на петрола завършва "на минус" през изминалата търговска...