понеделник, май 20, 2024

Появи се конкурент у нас на бургаския “Лукойл- Нефтохим”. Вижте кой е той.

Date:

Сподели новината.

В България вече ще има реален конкурент на “Лукойл- Нефтохим”. След като “Плама”- Плевен беше умишлено фалирана, като дружество в България нямаше икономически субект, който да бъде опонент на бургаската рафинерия. Русенската компания за производство на горива „Полисан” АД направи заявка за една от най-големите инвестиции в страната през 2016 година.

Дружеството, което оперира на територията на бившия комбинат за тежко машиностроене, възнамерява да инвестира 200 милиона лева през следващите 12 месеца. Това става ясно от изказване на изпълнителния директор на компанията Людмил Вълков.

Компанията ще използва средствата за предвижда значително увеличение капацитета на съществуващите инсталации и стартиране производството на висококачествено дизелово гориво. Освен него „Полисан” АД произвежда и битум, битумни продукти, корабно гориво и гориво за отопление.

От общата сума 130 млн. лева ще бъдат инвестициите за инфраструктура и екология, става още ясно от публикацията. Предвижда се още изграждането на пристанищен комплекс, където ще се извършва и кораборемонтна дейност.

Съвместно с други фирми от територията на бившия завод ще бъде изградена пречиствателна станция за отпадните води, генерирани на площадката на бившия машиностроителен комбинат, заявява още Вълков.

Очаква се инвестицията да създаде нови 500 работни места.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Какво става?! Един от най-големите работодатели в Пловдив започна да съкращава масово работници

Един от най-големите работодатели в Тракия икономическа зона "Либхер...

Бургаско предприятие се продава заради дългове

Πoзeмлeн имoт и индycтpиaлни cгpaди в Южнaтa пpoмишлeнa зoнa...

Извънредно! Изграждат два нови завода около Велико Търново

Cъздaдeнaтa пpeз 1995-a гoдинa бългapcĸa ĸoмпaния "Eĸcтpaпaĸ" плaниpa oтĸpивaнeтo...

Възстановяват дейността на месокомбинат „Добруджа“ в Силистра

Дейността в месокомбинат „Добруджа“ предстои да бъде възстановена, след като...