понеделник, май 6, 2024

Пада таблото на стадион Черноморец /снимки/

Date:

Сподели новината.

 Старото информационно табло на стадион Черноморец е пред срутване. В момента то се държи на 30-годишни ръждясали основи, които не са поддържани от десетилетия. Съоръжението е опасно за живота на хората.
Таблото се намира в югозападния край на стадион Черноморец. Състоянието му е повече от критично, но реална поддръжка няма. Поддържащите го метални основи са ръждясали, а техните свързващи звена са нестабилни. Самото информационно табло не е използвано от 2005 година. Тогава на стадиона играеше новото футболно формирование Черноморец 919. Повече от 10 години някогашният информационен символ  е изоставен на пълен проивол, като вече се е превърнал в много опасно съоръжение. Според експерти, то може да падне всеки момент, което пък може да има крайно нежелани и драматични последствия, защото на полусрутения стадион все още тренират хора.
Таблото е част от активите на стадион Черноморец, който пък е апортиран в капитала на ПСФК Черноморе. От ръководството на клуба не коментираха скандалния казус днес, като е известно, че акционерите Петрол- Холдинг и община Бургас на този етап не могат да намерят общ език за управлението на почти фалиралия клуб и активите му. От опозицията в местния парламент обаче насотяват за по-голяма отговорност.
Самият стадион Черноморец беше ремонтиран със средства на УЕФА преди година. Независимо от това неговото общо състояние е повече от тревожно.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....