събота, май 18, 2024

Не се вслушвайте в тези съвети, ако искате да си намерите добра работа

Date:

Сподели новината.

Вече в продължение на месец си търсите работа. Постоянно проверявате офертите в интернет, изпращате автобиографии, ходите на интервюта и все се чудите защо не ви се получава.

Решавате да се допитате до близки и приятели къде грешите и може би именно тук ви е проблемът. Понякога техните съвети могат да се окажат доста неподходящи и дори грешни. Списание Forbes публикува списък с трите най-ужасни съвета за търсене на работа. Разберете кои са те и ги избягвайте:

Не споменавай нищо за заплата, преди да получиш оферта за работа

Точно обратното. Като избягвате този въпрос, вие изпращате сигнал на работодателя, че бихте се задоволили с каквото и предложение да ви отправи той. Затова е важно да започнете разговора за заплатата на второто интервю за работа. В противен случай е вероятно да се окаже, че трудовото възнаграждение е далеч от вашите представи и желания.

На интервюто отговаряй по стандартния „приемлив” начин

Ако се вслушате в този съвет, ще изглеждате и ще звучите като всеки друг кандидат за работа. По-важно е да се опитате да завържете разговор, в който да представите своите предимства пред останалите интервюирани.

Направи всичко, което поискат от теб

Някои работодатели злоупотребяват с кандидатите за работа и им възлагат да им свършат задачи, без да им заплащат за услугата и без да ги наемат. Проекти, презентации, бизнес планове – не трябва да започвате да работите по тях преди да уточните каква е целта.

За да избегнете неудобството, можете да кажете: “Толкова съм развълнуван, че ще мога да се включа в този проект. Разбирам, че моят опит представлява интерес за вас. Искате да се договорим за цялостна цена по задачата ми или предпочитате да ми плащате на час?”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Индия се готви да стане водещ износител на пшеница

Индия предприема мерки през следващите седмици, за да се...

Доларът вече се клати зловещо

Keнeт Poгoф e пpoфecop пo иĸoнoмиĸa в yнивepcитeтa Xapвapд....

Откриха перфектното място за живот в Космоса

Напоследък човечеството все повече се вълнува от това къде...

Двигателите, които “ядат” най-много масло

Сред голямото разнообразие от съвременни силови агрегати има немалко...